Molen Aeolus doet dit jaar mee met rondje Ambacht. Rondleidingen in de molen, tentoonstelling van kunstenaar Bert Otto met olieverf en aquarel schilderijen, brocante en om 11.30 uur start de muziek van Kuuk & Nelis. Kom kijken.

Kust in Molen Aeolus

Onder deze sprekende titel exposeert Bert Otto zijn merendeels nautische werken in Molen Aeolus. Bert zijn werken zijn expressief en vanuit de schouder met grote gebaren op het doek gezet. Binnen zijn vele andere werkzaamheden heeft Otto tijd gevonden om op deze unieke locatie te exposeren.
Het zijn de voor hem bekende thema’s theater en water. Het merendeel van zijn werken vinden hun oorsprong tijdens zijn vele (zeil) tochten op de Nederlandse binnen wateren maar ook naar Engeland.
Middels schetsen en fotografie aan boord van de vele schepen ontstaat het proces naar het doek. Enkele werken tonen de Engelse kust in al zijn facetten met zijn bekende luchten en zeeën. Een van deze werken waarvan de basis in Engeland ligt is ook opgenomen in de collectie van het Time and Tide Museum in Great Yarmouth.

Share This